【免費請你睇兒童劇場】跟《屋頂上的小飛B》飛來飛去周圍探險 誘發想像力

這是每一位愛家人愛孩子的人
都需要擁有的香港遊Guidebook

cover drama 34
小朋友一個人好寂寞,很想有毛孩/貓味等寵物陪伴啊,但你知啦,香港地養個寵物好困難~~兒童戲偶劇場 《屋頂上的小飛B》主角小飛都面對呢個問題,好彩佢唔孤單,因為他同擁有法力的小精靈成為了好朋友,係不同地方飛黎飛去!!之旦係,小精靈的法力突然失靈了,爸爸媽媽還以為小飛B失了蹤,他們最後能否回到家人身邊呢?小朋友腦袋天馬行空,睇住呢套劇,誘發想像力,一齊隨著小精靈到各地冒險啦!現免費請你睇兒童戲偶劇場 《屋頂上的小飛B》,名戴兩個,每人2張劇票!!

參加步驟如下:

1. LIKE/讚好 「拖手仔去街Guide」的Facebook Fans Page
》》https://www.facebook.com/guideguide.hk/posts/2012019752456459
問題:兒童戲偶劇場 《屋頂上的小飛B》的主角叫什麼名字呢??
3.在以下表格填寫資料

活動截止時間:3月12日晚上2100

 

送出門票:
3月23日(五)7:45pm X2張
3月25日(日)3:00pm X2張

Roof_junior page

故事意念來自阿思緹.林格倫《小飛人卡爾松》,人一全劇以粵語演出,放心實睇得明!

演出日期:2018年3月17至25日
3月17日(六) 晚上7時45分
3月18日(日) 下午3時
3月23日(五) 晚上7時45分
3月24日(六) 下午3時及晚上7時45分
3月25日(日) 下午3時
演出場地:荃灣大會堂文娛廳
票價:$125 (一人一票)
網上購票:http://www.urbtix.hk/internet/eventDetail/32083

福仔

福仔

天不怕地不怕只怕無得去玩的喵星人。有點壞心眼,喜歡作弄柴犬笑笑,但很疼鍚棉棉(主人BB)。討厭小朋友嘈吵、撒野和放聲大哭,更怕怪獸家長,會向他們發動反白眼和碎碎念攻擊!
福仔